Ex-internationals winnen, ondanks foutje De Boer, Nieuwjaarswedstrijd tegen HFC

Traditioneel spelen aan het begin van het nieuwe jaar de Koninklijke HFC en de Ex-internationals de Nieuwjaarswedstrijd. Dit jaar werd hij afgetekend gewonnen door de oud-profs, waaronder veel oud-Ajacieden. Het duel eindigde in 3-7 voor de bezoekers. Het was de eerste keer in drie jaar dat de voormalig internationals de wedstrijd wisten te winnen.

De Ex-internationals kwamen al snel op een 0-3 voorsprong door treffers van drie Ajacieden: Richard Witschge, Martijn Reuser en de 58-jarige Simon Tahamata. Nog voor rust kwam HFC terug tot 3-3. Aan de gelijkmaker ging een foutje van Frank de Boer vooraf. Die 3-3 leek de ruststand te worden, maar dankzij Pierre van Hooijdonk namen de Ex-internationals nogmaals de leiding.

Na rust liepen de oud-internationals via Van Hooijdonk (2 keer) en oud-Ajacied Michel Kreek ruim uit waardoor het 3-7 werd.