Arveladze krijgt in geschil met Ajax gelijk van rechter

Bron: www.ajaxlife.nl

Arveladze stelt dat hij de club ondanks alles trouw blijft.© Pro Shots

Als je gedoe krijgt over een verschil tussen bruto en netto, eindigt zoiets vaak bij de rechter. Ook als het gaat om een geschil tussen voetballer en club. De speler krijgt in dit geval gelijk. Shota Arveladze hoeft geen 1,5 miljoen euro terug te betalen aan Ajax.

Arveladze kwam in de zomer van 1997 over van Dinamo Tbilisi. Ajax stortte het geld netjes op de rekening van de Georgiërs, maar toen bleek dat de club helemaal niet in het bezit was van de transferrechten.

Vreemd genoeg lezen we in oude krantenberichten dat Arveladze transfervrij was, terwijl hij tegelijkertijd wordt omschreven als 'aankoop'. Daar komt nog bij dat Arveladze in die tijd was vetrokken naar Trabzonspor. Hoe dan ook, er is een heleboel gedonder ontstaan.

De Belastingdienst meende dat over de gedane betalingen ook loonbelasting moest worden betaald. Dit kwam Ajax op een naheffing te staan, die steeds verder opliep. Ajax probeerde het bedrag van inmiddels om en nabij de 1,5 miljoen euro weer te claimen bij Arveladze zelf.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17516

Gegevens