El Ghazi en Warmerdam houden zicht op finale in Toulon

El Ghazi kon geen potten breken en werd gewisseld in de rust.© Pro Shots

Met Anwar el Ghazi en Django Warmerdam in de basis liet Jong Oranje zondag geen spaan heel van Qatar onder 20: 5-1. De ploeg van Remy Reijnierse revancheerde zich zo voor de teleurstellende nederlaag tegen Verenigde Staten afgelopen vrijdag. Een finaleplaats op het jeugdtoernooi in Toulon blijft zo in zicht.

Voor rust was het erg rommelig bij Jong Oranje. Hans Hateboer had in de 23ste minuut nog wel de score geopend. Een vrije trap van Clint Leemans belandde via zijn rug in het doel van Qatar onder 20. Maar voor de rest speelden de beloften in een te laag tempo.

Na de thee schroefde Jong Oranje het tempo omhoog. El Ghazi had inmiddels plaatgemaakt voor Mohamed Rayhi en zag vanaf de kant dat zijn ploeg het duel binnen vier minuten besliste. Via Elvio van Overbeek, invaller Rayhi en Vincent Janssen kwam Jong Oranje razendsnel op een 4-0-voorsprong.