Sigthórsson schiet IJsland stapje dichter bij het EK

Bron: www.ajaxlife.nl

Het gaat goed met IJsland. Heel erg goed zelfs. Eigenlijk kan het niet beter. De nationale ploeg ligt uitstekend op koers voor het EK en kwam vrijdag weer een stapje dichter bij plaatsing voor het eindtoernooi. Met dank aan Kolbeinn Sigthórsson.

De nummer negen van Ajax lette goed op toen de verdediging van Tsjechië in de fout ging en maakte de winnende treffer. In Ajaxshirt wil het allemaal niet zo vlotten, maar in dienst van IJsland heeft Sigthórsson een stuk minder moeite met scoren. Check de laatste minuut van de video.

Zijn treffer bleek de winnende. IJsland wint met 2-1 van Tsjechië en gaat ook na zes wedstrijden op kop in groep A van de EK-kwalificaties. De IJslanders waren nog niet eerder actief op een eindtoernooi en als het nu nog fout loopt, zal het wel nooit meer lukken.

IJsland pakte vijftien punten uit de eerste zes wedstrijden en heeft nu twee punten meer dan Tsjechië. Nederland volgt op vijf punten en dan moeten beide achtervolgers nog tegen elkaar spelen. IJsland komt trouwens ook naar Nederland voor een potje foebele, begin september om precies te zijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17661

Gegevens