Ajax A1 wint overtuigend van Spartak Moskou

Ajax A1 heeft woensdag een prima resultaat behaald in de Youth League. De Amsterdammers wonnen in Rusland met 0-3 van Spartak Moskou. De doelpunten werden gemaakt door El Azzouzi, Dolberg en Walian.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. De ploeg had veel balbezit en creëerde zo nu en dan een paar kansen. Zo stichtte onder andere Van de Beek, Nouri en Walian gevaar. Vlak voor rust werd Van de Beek neergehaald in het strafschopgebied en kreeg Ajax een strafschop toegewezen. El Azzouzi benutte het buitenkansje waardoor de Amsterdammers meer dan verdiend met een 0-1 voorsprong gingen rusten.

In de tweede helft ging Ajax op dezelfde voet verder. Vlak na rust schoot Dolberg een vrije trap van zo’n twintig meter overtuigend binnen. Ajax kreeg daarna nog een aantal goede kansen. Walian schoot uiteindelijk de eindstand op het scorebord. Na een schitterende pass van Nouri schoot hij de bal op voortreffelijke wijze in de kruising.