Kuijt huilt weer: “Hadden moeten winnen”

Dirk Kuijt heeft vaak heftige emoties tijdens en na een wedstrijd tegen Ajax. Vaak ligt hij op de grond, huilt hij, zeurt hij bij de scheidsrechter en heeft hij een compleet andere wedstrijd gezien dan de normale medemens. Vandaag was niet anders.“We hadden het goed voor elkaar in de eerste helft en kwamen ook op een 1-0 voorsprong”, aldus de man met het opvallende gebit in gesprek met FOX Sports. “Ajax had heel veel moeite om kansen te creëren. Hun eerste kans was meteen een doelpunt, maar verder hebben we heel weinig weggegeven.” Normaliter zou hij de 2-1 als een dorpspastoor verheerlijken, maar niet zo bij de goal van Riechedly Bazoer. Kuijt: “In de tweede helft is dat dan zo’n klotemoment waardoor je de wedstrijd verliest. Bazoer schiet zo’n bal één keer in zijn leven op die manier binnen. Na die goal waren we het even kwijt, maar in de laatste tien minuten hadden we met wat meer rust tot grote kansen kunnen komen. Deze nederlaag is onnodig, ik heb het gevoel dat we hadden moeten winnen.