Bosz is duidelijk: 'Dit gelijkspel voelt als een nederlaag'

Het lijkt er tenminste op dat Bosz dezelfde wedstrijd ziet als veel fans. © Sjoerd Tullenaar

Dat Peter Bosz een goede spreker is, wisten we al. De Ajaxtrainer laat qua boodschap ook niets aan duidelijkheid te wensen over. "We moeten thuis van Roda JC winnen," stelt hij na het 2-2-gelijkspel.

In de rust was Bosz ook al duidelijk geweest naar zijn spelersgroep toe. Die derde treffer moest snel gemaakt worden, om zo de wedstrijd in het slot te gooien. Maar de trainer zag zijn ploeg steeds meer achteruitlopen in de tweede helft, met de haast onvermijdelijke 2-2 tot gevolg.

En dus was Bosz na het duel wederom duidelijk, stelde onomwonden vast dat een ploeg als Ajax thuis niet twee tegentreffers mag incasseren tegen een ploeg als Roda JC, en dat het gelijkspel, dat als een nederlaag voelde, geheel aan Ajax zelf te wijten was.