Ajax Vrouwen spelen gelijk tegen FC Twente Vrouwen: 2-2

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de topper tegen FC Twente Vrouwen met 2-2 gelijkgespeeld. De wedstrijd in Hengelo stond onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge en die zag dat de Ajax Vrouwen twee keer op voorsprong kwamen. Eerst was het Anouk Hoogendijk die na een kwartier uit een voorzet van Merel van Dongen de 0-1 scoorde. Vlak voor rust wist FC Twente echter de gelijkmaker te maken maar kort na rust was het opnieuw Ajax dat scoorde en ditmaal was het Van den Bighelaar die doel trof. Het lukte de Ajax Vrouwen helaas niet de voorsprong heel lang vast te houden. Jill Roord schoot in de 65e minuut, na een scrimmage, de 2-2 binnen. Het gelijkspel betekent het eerste puntverlies voor de Ajax Vrouwen. Maar met 22 punten uit acht duels staat het team van Ed Engelkes nog altijd fier aan kop in de Eredivisie.

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk, Koster, Van Dongen, Philtjens; Zeeman (68. Hassett), Van Lunteren, Oudemast; Pieëte (65. Vugts), Van den Bighelaar, Verhoeve (88. Kaagman).

Bron: Ajax.nl