Jong Ajax speelt doelpuntloos gelijk

Jong Ajax is de tweede seizoenshelft begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen FC Emmen. Ché Nunnely maakte zijn debuut in het betaalde voetbal en Matthijs de Ligt droeg de aanvoerdersband bij Jong Ajax. Hiermee is hij de jongste captain ooit in het betaalde voetbal!

In de eerste helft had Jong Ajax het initiatief, maar werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Zo’n tien minuten voor rust schoot Ezra Walian op de paal na een goede rush van Deyovaisio Zeefuik. Nog geen minuut later mikte Noussair Mazraoui de bal opnieuw op het houtwerk, dit keer stond de lat een Ajax-treffer in de weg.

Na rust werd Ajax sterker en kreeg het vooral via Frenkie de Jong een paar goede kansen. Vlak voor tijd haalde Carel Eiting nog een poging van de thuisploeg van de lijn en was Walian opnieuw heel dicht bij de openingstreffer. Dit maal stond doelman Telgenkamp een doelpunt in de weg.

Opstelling Jong Ajax:Leeuwenburgh, Zeefuik, De Ligt, Bergsma, Savastano, Eiting, Dankerlui, De Jong, Walian, Sierhuis (‘70. Nunnely) en Mazraoui.