Kieft kritisch op Dolberg: “Hij wint momenteel bijna geen duel”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Voetbalanalist Wim Kieft is niet tevreden over Kasper Dolberg. De 54-jarige voormalige centrumspits van Ajax vindt dat de Deense Ajax-spits zich niet genoeg laat zien en zich te makkelijk laat wegzetten in de duels.

“Ik vind dat Dolberg echt te weinig brengt, dat is al maanden zo. Vorige week tegen Beugelsdijk, met alle respect – of niet met alle respect, kon hij dan weer wat laten zien. Maar ik mis bij hem gewoon een bepaalde agressiviteit, felheid en wil om duels te winnen”, zegt Kieft in het programma Rondo van Ziggo Sport. De 19-jarige spits zal zich meer moeten laten gelden. “Ik zie het soms ook hele wedstrijden niet. Dan kun je wel zeggen: hij is jong. Maar we zijn allemaal jong geweest. Bij Van Basten zag ik bijvoorbeeld altijd weer die flits in een wedstrijd. Dolberg komt gewoon niet aan de bal en dat is te weinig voor een spits. Hij wint momenteel bijna geen duel.”

Forum (word snel en eenvoudig lid hier): Ajax: Seizoen 2016/17

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/02/06/kieft-kritisch-op-dolberg-hij-wint-momenteel-bijna-geen-duel/

Gegevens

Onderwerpen: Spits, Ziggo
Tags: Interviews
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Marco van Basten