Ajax O19 strandt opnieuw in kwartfinale Youth League

Ajax O19 heeft de kwartfinale in de UEFA Youth League met 2-1 verloren van Real Madrid. Net als vorig jaar lukte het de Amsterdamse talenten niet om het finaleweekend in Nyon te bereiken.

Ajax begon heel erg matig aan de wedstrijd. Veel passes kwamen niet aan en ook werd er achterin veel ruimte weggegeven. En daar profiteerden de Spanjaarden optimaal van. Al na vijf minuten spelen schoot Gómez de bal achter Van Bladeren. De spits werd helemaal vrij gelaten in de zestien en kon ongehinderd scoren. Real Madrid drong aan en Ajax werd in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. Een schot vanaf randje zestien ging naast. Zo’n tien minuten voor rust kwam Ajax beter in het spel en kreeg het via Zeefuik een kans. De verdediger kopte de bal uit een corner naast. Kluivert zocht met een strakke voorzet Sierhuis, maar tot twee keer toe werd de spits nét niet bereikt.