Ajax O19 loopt forse nederlaag op in Supercup; O17 wint van feyenoord

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een forse nederlaag geleden tegen PSV tijdens het duel om de Supercup. Op sportpark de Toekomst ging de ploeg van Heitinga met maar liefst 0-5 onderuit. Tijdens de rust stond de ploeg van Mark van Bommel al met 0-3 voor en die klap kwam het elftal niet meer te boven. Ajax, dat met nieuwelingen als Victor Jensen, Sebastian Pasquali, Danilo Pereira en Saku Ylätupa aan de aftrap verscheen, stond vanaf de eerste minuut vol onder druk. In de tweede helft werd de malaise alleen maar erger want nadat de 0-5 op het scorebord verscheen kreeg Boy Kemper de rode kaart en sloot Ajax het duel ook nog eens met tien man af.

Bekijk hier de samenvatting van deze wedstrijd

Ajax O17 speelde ook de wedstrijd om de supercup. Tegen feyenoord stond er na 80 minuten een 1-1 stand op het scorebord. Nadat Ajax in de verlening op een 1-2 achterstand was gekomen wisten de jonge Ajacieden uiteindelijk in de laatste minuut van de verlenging alsnog te scoren: 2-2. Uiteindelijk namen de Ajacieden de penalty’s beter waardoor de supercup naar Amsterdam ging.