Ajax Jeugd: Ajax O17 wint ruim, O16 verliest van ADO

Ajax O17 heeft zaterdag een ruime zege geboekt op Sparta Rotterdam O17. Na de open training van het eerste elftal kwam het team van trainer Dave Vos in actie. Ki-Jana Hoever schoot de Amsterdammers al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Met een mooie vrije trap wist hij zijn eerste doelpunt in O17 te maken. Na dik 15 minuten spelen schoot Terrence Douglas de 2-0 tegen het net. Sparta deed in de 34e minuut nog iets terug, maar via Brian Brobbey werd het al vrij snel 3-1. In de tweede helft wisten Liam van Gelderen en Kenneth Taylor nog te scoren. Ook Sparta vond nog één keer het net.

Wedstrijdverloop Ajax O17 – Sparta R’dam O17:‘3. 1-0 Hoever’15. 2-0 Douglas’35. 2-1 Sparta R’dam O17’38. 3-1 Brobbey’49. 4-1 Van Gelderen’51. 5-1 Taylor’80. 5-2 Sparta R’dam O17

Opstelling Ajax O17:Reiziger; Hoever, Llansana, Fosu-Mensah, Douglas; Q. Maduro, Taylor, Van Gelderen; Hansen, Brobbey, Maddy.Wissels: Dieker, Omzigtig, Musampa, Mbinga, Hernández.