Rudy won in 1998 de schaal, maar bestuurt nu een... takelauto!

Bron: www.ajaxlife.nl

Rudy (links) won in twee seizoenen tijd drie prijzen met Ajax. © Pro Shots

Kennen jullie Andrzej Rudy nog? Die naam doet bij een Ajacied van gemiddelde leeftijd vast een belletje rinkelen. De Pool maakte deel uit van het Ajax van Morten Olsen dat in 1997/1998 een geweldig seizoen beleefde. Rudy bestuurt tegenwoordig een takelauto!

Rudy kreeg in dat prachtige seizoen 97/98 – de dubbel werd veroverd – speeltijd tijdens het merendeel van de wedstrijden en kwam in totaal tot 23 optredens. Het jaar daarna voetbalde hij ook in Amsterdam, maar toen stortte Ajax ondanks bekerwinst in.

Een jaar eerder was hij nog kampioen van België geworden met Lierse SK. Je zou denken dat voor een speler met zijn kwaliteiten, Pools international en alles erop en eraan, ook na zijn actieve loopbaan een rol in het voetbal is weggelegd, maar het liep anders.

Rudy bestuurt tegenwoordig een takelwagen! De middenvelder trad eind vorig jaar in dienst bij Colonia, zo lezen we in Bild. Bild lezen is al een feest op zich omdat het altijd prachtige Duitse artikelen oplevert, maar het verhaal van Rudy is ook gewoon bijzonder.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23749

Gegevens

Spelers: Andrzej Rudy
Onderwerpen: Bestuur, Kampioen
Clubs: FC Köln, AFC Ajax
Trainers: Morten Olsen