Jong Oranje wint ruim; Kluivert komt niet van bank af

Het trainingspak bleef aan. © Pro Shots

Je voeten laten spreken is nogal lastig als het seizoen er op zit. Voor Justin Kluivert, momenteel hoofdrolspeler in een heuse transfersoap, diende zich vrijdag alsnog een mogelijkheid aan om te laten zien wat hij waard is. Maar Kluivert, hoewel geselecteerd voor Jong Oranje, kwam in een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Bolivia niet van de bank af.

Kluivert, de enige Ajacied in de selectie van coach Art Langerer, zag vanaf de bank hoe thuisploeg Bolivia na ruim twintig minuten op voorsprong kwam. Enige minuten later zorgde FC Groningen-speler Juninho Bacuna voor de gelijkmaker. Overigens gingen beide keepers niet vrijuit bij de eerste twee treffers.

Nog voor de rust zorgde PSV’er Sam Lammers voor de 1-2. Na rust scoorde Lammers wederom, waarmee hij zijn ploeg op een comfortabele voorsprong zette. Doordat Bolivia nog probeerde om terug te komen in de wedstrijd, gaf het veel ruimte weg. Hetgeen Nederland de mogelijkheid gaf nog een keer te scoren. Ditmaal was Lammers de aangever, en zag het publiek wederom Bacuna scoren.