Jong Ajax geeft FC Twente pak slaag in eigen huis: 2-5

Jong Ajax heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Twente met maar liefst 2-5 gewonnen al had de score ook nog hoger kunnen uitvallen. Voor Carel Eiting stond de avond in het teken van zijn rentree. De middenvelder, hersteld van een enkelblessure, speelde een helft mee bij de ploeg van Michael Reiziger.

Jong Ajax kwam al snel op achterstand in de Grolsch Veste maar het was Sven Botman die daar al snel verandering in bracht met een rake kopbal. Nog voor rust liep Jong Ajax uit naar een 1-3 voorsprong. Sergino Dest scoorde de 1-2 en dat was tevens zijn eerste treffer in het betaalde voetbal. Jurgen Ekkelenkamp zorgde uiteindelijk voor de 1-3 ruststand.

Na de thee scoorde FC Twente de 2-3 maar lang mocht het thuispubliek niet genieten want binnen een minuut stond er 2-5 op het scorebord, Vavlav Cerny scoorde uit een strafschop de 2-4 waarna Ekkelenkamp de thuisploeg in rouw dompelde met de 2-5. Het eindsignaal zorgde uiteindelijk voor blije gezichten bij de Ajacieden. Zij stijgen van plek dertien naar plek elf.