Uitschakeling CL ook financieel flinke domper

Bron: www.ajaxshowtime.com

De uitschakeling in de Champions League is ook financieel een enorme domper voor Ajax. Waar de club vorig seizoen bijna 77 miljoen euro wist op te halen uit premies vanuit de UEFA blijft de teller wat betreft UEFA-premies dit jaar steken op 45,25 miljoen euro.

Net als vorig seizoen kreeg Ajax in deze jaargang een startpremie van 15,25 miljoen euro. Vorig seizoen wist Ajax in de groepsfase drie zeges te boeken en drie keer gelijk te spelen. Dit seizoen won Ajax drie keer, speelde het één keer gelijk en werd er tweemaal verloren. Dit houdt in dat er minder premies werden binnengehaald. Vorig seizoen haalde Ajax door de drie zeges en de drie gelijke spelen 10,8 miljoen euro op. Dit seizoen komen de Amsterdammers niet verder dan 9,0 miljoen euro. Een zege in de groepsfase van de Champions League levert 2,7 miljoen euro op, terwijl een gelijkspel zorgt voor 0,9 miljoen euro.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127703/uitschakeling-cl-ook-financieel-flinke-domper

Gegevens