Barcelona keert eerste bonus uit, ook Willem II en RKC profiteren

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft een bedrag van 2,6 miljoen ontvangen van FC Barcelona en hierbij gaat het om het variabele deel van de transfer van Frenkie de Jong. Ajax verkocht De Jong voor 86 miljoen en kreeg daarop direct een vast bedrag van 75 miljoen bijgeschreven op de bankrekening. Barcelona zal de resterende 11 miljoen in termijnen betalen mits De Jong minimaal 25 wedstrijden speelt in de hoofdmacht van Barcelona.

De Jong speelde tot op heden 26 competitieduels voor Barcelona, kwam zeven keer uit in een Champions League-wedstrijd, driemaal in de Copa del Rey en eenmaal in de Super Copa. Hierdoor heeft Barcelona voldaan aan de eerste betaling van vier termijnen. Ook Willem II en RKC profiteren mee van de transfer aangezien De Jong voor beide clubs in actie kwam in het verleden. Willem II toucheerde in mei ongeveer 300.000 euro extra van de Catalaanse club en RKC Waalwijk ongeveer 180.000 euro. Ajax zal maximaal rond de 9,3 miljoen euro ontvangen. Willem II en RKC verdelen maximaal nog ongeveer 1.65 miljoen euro als De Jong fit blijft en speelt. De eerste twee termijnen wordt er meer betaald dan de laatste twee termijnen.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2020/06/04/barcelona-keert-eerste-bonus-uit-ook-willem-ii-en-rkc-profiteren/