KNVB brengt speeldagenkalender: geen zondagavondduels

Bron: www.ajaxshowtime.com

De KNVB heeft vrijdag de speeldagenkalender voor het nieuwe seizoen in het betaalde voetbal - de Ere- en Eerste Divisie - bekendgemaakt. Vooralsnog heeft de nationale voetbalbond geen wedstrijden gepland voor zondagavond 20.00 uur.

Dit is in tegenstelling tot eerdere berichten. De KNVB laat er zelf het volgende over weten: 'Dit zou nog kunnen veranderen als een club die voorafgaand op donderdag in de Europa League speelt hier alsnog om vraagt, net als in het afgelopen seizoen.' Eerder bleken supporters fel tegen het idee van late zondagavondwedstrijden te zijn.

Zoals verwacht begint de Eredivisie in het nieuwe seizoen op 12/13 september en eindigt op 16 mei. De Keuken Kampioen Divisie, de competitie waarin Jong Ajax actief is, begint iets eerder. Hier trapt men af op 28/29/30 augustus. De exacte invulling van de wedstrijden wordt in een later stadium bekend. Men verwacht dit in de tweede helft van juli te doen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/132441/knvb-brengt-speeldagenkalender-geen-zondagavondduels