Protocol KNVB barst van de hygiënische voorschriften

Bron: www.ajaxshowtime.com

De KNVB heeft in haar protocol behoorlijk wat hygiënische voorschriften opgenomen voor de spelers in het betaalde voetbal. Ajax Life schrijft dat deze voorschriften behoorlijk lijken op de regels die gelden in de buitenlandse competities.

Het medium geeft enkele voorbeelden. Zo is lichamelijk contact alleen op het veld toegestaan en is spugen op het grasveld verboden. Verder worden wedstrijdballen voor én tijdens de wedstrijd gedesinfecteerd en er moeten persoonlijke waterflessen worden gebruikt. Mondkapjes zijn echter niet verplicht voor de technische staf en de wissels in de dug-out. In Nederland hoeft men alleen in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen.

Verder worden spelers en trainers in ieder geval één keer per week getest op het coronavirus. Bovendien worden ze 24 uur voor een wedstrijd nog eens getest of zij het virus hebben of niet. Ook opvallend: de KNVB ziet het liefst dat de voetballers en leden van de technische staf op eigen vervoer naar wedstrijden gaan in plaats van met de spelersbus.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/132706/protocol-knvb-barst-van-de-hygienische-voorschriften

Gegevens

Onderwerpen: KNVB, Spelersbus, Trainer
Clubs: AFC Ajax