Ten Hag spaart spelers niet: 'Het is de lood bewaken'

Bron: www.ajaxshowtime.com

 

Erik ten Hag houdt met zijn opstelling tegen VVV Venlo rekening met de fitheid van zijn spelers, maar wil niet spreken van spelers sparen. Dat stelt de trainer van Ajax, in gesprek met FOX Sports, voorafgaand aan het duel in Limburg. Onder andere David Neres en Noussair Mazraoui beginnen in De Koel vanaf de bank. 

'Ik spaar niet, maar het is wel de lood bewaken', aldus Ten Hag. 'Het aantal wedstrijd wat spelers in korte tijd op zich afkrijgen, daar moet je heel goed op sturen, anders krijg je blessures.' Het is volgens de oefenmeester onder andere de verklaring voor het ontbreken van David Neres in de basisopstelling. 

'Neres komt net terug van een blessure, die heeft het uitstekend gedaan, zat er woensdagavond helemaal door, hij had kramp en daarom hebben we hem ook gewisseld.' Toch benadrukt Ten Hag dat ook Neres niet gespaard wordt. 'Zeker niet, hij is er nog niet aan toe om al die wedstrijden achter elkaar te spelen en elke keer hetzelfde level te halen. En er is het risico dat hij weer geblesseerd raakt en dat kunnen we natuurlijk helemaal niet gebruiken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/135154/ten-hag-spaart-spelers-niet-het-is-de-lood-bewaken

Gegevens