Eindhoven weigert combi met ‘ongegronde reden’

Bron: ajax1.nl

De gemeente Eindhoven heeft volgens de AFCA Supportersclub onvoldoende onderbouwd waarom de Ajax-supporters niet per buscombi konden reizen naar Eindhoven. Aanstaande zondag staat het competitieduel tussen PSV en Ajax op het programma. Donderdagochtend besloot de rechter in een kort geding dat Eindhoven bij machte is om een dergelijke combiregeling te weigeren.

Volgens woordvoerder Sander Huisman was afreizen per trein – via Venlo – überhaupt geen mogelijkheid. “Die luxe hadden we niet. Het kon niet gefaciliteerd worden. De korpschef van Eindhoven kan de openbare veiligheid naar eigen zeggen niet garanderen”, legt Huisman uit. “Ik ga de burgemeester niet op dat gebied overrulen”, was de beslissing van de rechter.

Volgens de supportersvereniging heeft de beslissing “vergaande consequenties”. “Het is nu zo dat de lokale driehoek, en dan vooral de burgemeester, bepaalt of het wel of niet kan. Dan kan er willekeur komen”, gaat de woordvoerder verder. “Competitievervalsing vind ik een groot woord, maar het is wel een ongewenste situatie.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/eindhoven-weigert-combi-met-ongegronde-reden/