Siem de Jong: “Ik weet niet wat het was”

Bron: ajax1.nl

De stemming in de kleedkamer van Ajax zal na het 4-0 verlies tegen PSV niet best zijn geweest. “Iedereen was down”, zegt Siem de Jong tegenover de camera’s van FOX Sports. “We hebben veel te veel fouten gemaakt.”

Volgens de captain waren sommige goals te makkelijk weggegeven. “De manier waarop de goals zijn gevallen is onnodig”, zegt hij. Ajax is de laatste weken absoluut niet in goeden doen. De Jong weet ook niet waar het aan ligt. “Ik weet niet wat het was. We maken daarna nog een aantal fouten.”

Ajax leek angstig in de tweede helft en werd compleet weggespeeld. “We durfden het vandaag niet. PSV zakte in het begin in. Dan moeten we ze onder druk zetten.” In de eerste helft kreeg Ajax steeds meer controle, maar beging ook te veel fouten.

“Misschien ligt het aan de durf, ik weet het niet. We deden het helemaal niet goed”, weet de aanvoerder. Ajax lijkt weer in zijn traditionele herfstdip te zitten. “Vorig jaar hadden we dit ook aan het begin. Net voor het einde van de transfermarkt verandert er nog wat. Dat ben je terug bij af”, aldus de Ajacied.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/siem-de-jong-ik-weet-niet-wat-het-was/

Gegevens