Ajax Experience

Sfeerverslag: Heerlijk nieuwsrijke AVA

Bron: www.ajaxshowtime.com

Wie dacht dat het vrijdag 16 november een rustige Algemene Vergadering voor Aandeelhouders (AVA) zou worden, kwam toch ietwat 'bedrogen' uit. Zo werd bekendgemaakt dat Noussair Mazraoui een nieuwe contractaanbieding heeft gekregen, dat Ajax en clubarts Don de Winter uit elkaar zijn gegaan, dat Leo van Wijk is opgestapt als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) en bovendien gaf directeur spelersbeleid Marc Overmars een update over het selectiebeleid met het oog op volgend seizoen. Een sfeerverslag.

Ajax trekt weer met fanshop naar de binnenstad

Bron: www.ajaxlife.nl

Binnenkort hangen er weer Ajaxshirtjes in de binnenstad. © De Brouwer

Er komt weer een fanshop van Ajax in de Amsterdamse binnenstad. De club maakte bekend een winkel te openen in de Kalverstraat. Het is de bedoeling dat de deuren komende zomer open zwaaien.

Als je in een willekeurige Europese stad loopt, is de kans groot dat je een fanshop van de plaatselijke club aantreft. Behalve in Amsterdam, behalve van Ajax. Gelukkig komt daar deze zomer verandering in en is de club weer present in de binnenstad.

Rondleiding Arena eindigt voortaan in schatkamer van Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Eindelijk zien we weer welke club de meeste schalen heeft! © Pro Shots

Goed nieuws: Ajax opent 8 augustus de deuren van een museum! De rondleidingen door de Amsterdam Arena eindigen voortaan in de schatkamer van de club, die tot Gallery of Fame is gedoopt. Er is de laatste maanden hard gewerkt om de historie van Ajax tentoon te stellen.

Ajax had sinds de opening van de Arena een museum nabij de fanshop, maar toen werd het idee opgevat om middenin de stad de Ajax Experience te openen. Dat bleek niet zo'n succes en sindsdien ontbrak een locatie om de gewonnen bekers op te stellen.

Fans van de historie van Ajax kunnen nu nergens terecht

Bron: ajaxfanzone.nl

De voetbalschoenen van Marco van Basten, de Europa Cup 1 uit 1995 en diverse kampioensschalen waren enige tijd geleden nog altijd te bewonderen in het Ajax museum boven de huidige fanshop en later in de Ajax Experience op het Rembrandtplein. Beide vestigingen zijn echter niet meer toegankelijk voor publiek, maar als het aan bestuursleden Ronald Pieloor en Jan Buskermolen ligt komt daar spoedig verandering in.

[Column Pushkin] Terug naar de top deel V: Guerilla tactics

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Twee en een half jaar terug deed de Cruijff revolutie veel stof op waaien. Ajax moest volgens het icoon weer aansluiting gaan vinden bij de Europese top, of in ieder geval structureel bij de beste 16 van Europa zitten. Luchtfietserij volgens tegenstanders, ambitieus maar nog steeds mogelijk volgens optimisten. Als columnist reken ik mezelf tot die laatste groep. Waarom ik denk dat het voor Ajax nog steeds mogelijk is om nieuwe Europese successen te boeken zal ik aan de hand van een columnserie toe lichten.

Dweilen helpt niet met de kraan nog open!

Bron: f-side.nl

Na het presenteren van het financiële jaarverslag is duidelijk dat Ajax NV er warmpjes bijzit. Dat wil echter niet zeggen dat er op de financiële gang van zaken niet het een en ander is aan te merken. Met name de manier waarop het afgelopen jaar ongekende salarissen en bonussen aan bepaalde directieleden zijn uitgekeerd doet je de maag omkeren. Zeker wanneer je naar de achtergronden kijkt.

Ajax Experience kostte club tien miljoen

Bron: ajax1.nl

Ajax Experience gaat de boeken in als een uitermate verliesgevende flop. In het jaarverslag van de club staat vermeld dat het totale negatieve exploitatiesaldo van het museum zo’n 9,6 miljoen euro bedraagt. Het initiatief van voormalig commercieel directeur Henri van der Aat bestond pas sinds september 2011, maar kon de verwachtingen nimmer waarmaken. Sinds augustus 2013 is het niet meer in gebruik.

De voor- en nadelen van een beursexit

Bron: www.ajaxshowtime.com

Voordelen'De grootste winst die Ajax boekt bij een beursexit is in mijn ogen dat fans de club weer gaan zien als een échte voetbalclub', geeft sportmarketeer Sander Mallie in gesprek met Ajax Showtime aan. 'De meeste fans zijn van mening dat een club als Ajax niet op de beurs thuishoort.'Niet alleen vanuit marketing-perspectief zou een beursexit voor Ajax rendabel kunnen zijn, ook vanuit economisch oogpunt zijn er voordelen. 'De voordelen van een beursexit zouden kunnen zijn dat Ajax niet langer gebonden is aan beursregels', geeft econoom David Tomic aan.

Pages

Subscribe to Ajax Experience