Mbark Boussoufa

Ziyech schlemiel bij beschamende uitschakeling Marokko op Afrika Cup

Bron: ajaxfanzone.nl

Marokko is vrijdagavond op beschamende wijze uitgeschakeld in de achtste finales van de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Hervé Renard speelde in Caïro een matige wedstrijd tegen het nietige Benin en droop uiteindelijk af na strafschoppen. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord en in de aansluitende verlenging wisten beide teams niet meer te scoren, al kwam Benin nog wel met tien man te staan. Hakim Ziyech vertolkte een hoofdrol, door in de zesde minuut van de blessuretijd een strafschop te missen.

Ziyech gaat van top naar flop na missen strafschop

Bron: www.ajaxlife.nl

Ziyechs terugkeer als international zorgde voor een lach en een traan.© Pro Shots

Pijnlijk voor Hakim Ziyech. Marokko was vrijdag na drie duels koploper in groep C en Ziyech de held van de natie. Gisteren miste hij een penalty tegen Mali, waardoor het 0-0 bleef.

Vrijdag nog stonden zo’n 55.000 emotionele en enthousiaste landgenoten Ziyech in het Stade Prince Moulay Abdallah toe te juichen na zijn twee doelpunten en assist. In Rabbat was hij zonder twijfel de uitblinker, in een team met voor ons bekende landgenoten als Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat.

Afwezige Ziyech speelt alsnog rol bij Marokko - Nederland

Bron: www.ajaxlife.nl

Ziyech en Marokko, dat wordt 'm voorlopig echt niet. © Pro Shots

Als Oranje tegen Marokko speelt, mag je verwachten dat Hakim Ziyech van de partij is. In welk shirt maakt niet eens uit. Des te gekker is het dat de Ajacied ontbrak, maar toch een rol speelde. Tussen de Marokkaanse bondscoach en Ziyech komt het niet meer goed.

Marokko verloor voor eigen publiek met 2-1 van het Nederlands elftal, dat nog niet eens in zijn sterkste opstelling speelde. Dat gold net zo goed voor de Leeuwen van de Atlas, die er straffeloos een ongekende schoppartij van maakten.

Definitief: Ziyech toch niet met Marokko naar de Afrika Cup

Bron: www.ajaxlife.nl

Geen eindtoernooi voor Ziyech, maar 'gewoon' de eredivisie. © Pro Shots

Het heeft er alle schijn van dat Ajax een meevaller kan bijschrijven. Hakim Ziyech is niet opgenomen in de voorselectie van Marokko. De Afrika Cup wordt begin januari gespeeld en bondscoach Hervé Renard laat Ziyech achter in Amsterdam.

Ziyech had de keuze om zowel voor het Nederlands elftal als Marokko uit te komen en toen Danny Blind niet heel happig was op zijn beschikbaarheid, koos hij voor Marokko. Ook daar is nu gedoe met de bond ontstaan. Zelfs zo veel gedoe dat hij de Afrika Cup mist.

Pages

Subscribe to Mbark Boussoufa