Afwezige Ziyech speelt alsnog rol bij Marokko - Nederland

Bron: www.ajaxlife.nl

Ziyech en Marokko, dat wordt 'm voorlopig echt niet. © Pro Shots

Als Oranje tegen Marokko speelt, mag je verwachten dat Hakim Ziyech van de partij is. In welk shirt maakt niet eens uit. Des te gekker is het dat de Ajacied ontbrak, maar toch een rol speelde. Tussen de Marokkaanse bondscoach en Ziyech komt het niet meer goed.

Marokko verloor voor eigen publiek met 2-1 van het Nederlands elftal, dat nog niet eens in zijn sterkste opstelling speelde. Dat gold net zo goed voor de Leeuwen van de Atlas, die er straffeloos een ongekende schoppartij van maakten.

Aangezien er meer indruk werd gemaakt met overtredingen dan veldspel, namen de frustraties ook op de tribune toe. Wie weet had Ziyech iets kunnen toevoegen, zo luidde de redenatie. Het missen van de Afrika Cup was voor de middenvelder van Ajax echter reden om te bedanken.

Over Ziyechs besluit om Oranje af te wijzen, kun je inmiddels een boek schrijven. Over de relatie tussen Ziyech, de nationale ploeg van Marokko en bondscoach Hervé Renard net zo goed. Misschien kan er ook een hoofdstuk aan de relatie met zijn ploeggenoten worden gewijd.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21925