Oranje boekt eerste zege van 2017

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het Nederlands elftal heeft zijn eerste overwinning van 2017 binnen. In en tegen Marokko werd met 1-2 gewonnen. De doelpunten namens Oranje werden gemaakt door Quincy Promes en Vincent Janssen. Verder kreeg Ajacied Matthijs de Ligt een rode kaart.

Oranje was de hele eerste helft de betere partij. Na een goede actie van Janssen leek Promes al te kunnen scoren, maar de speler van Spartak Moskou raakte de bal niet lekker. Even later, toen de voorzet van Memphis kwam, schoot hij wel beheerst raak. Na de openingstreffer hield Oranje simpel stand en deed ook Ajax-verdediger De Ligt met een heerlijke sliding van zich doen spreken. Eerder kreeg de mandekker nog een flinke charge te verwerken. Middenvelder Younes Belhanda kwam met twee gestrekte benen in op De Ligt, maar de scheidsrechter liet het onbestraft.

Na rust kwam het betere van het spel van de Marokkanen. Met name bij hoge voorzetten en standaardsituaties werden de Noord-Afrikanen gevaarlijk. Desondanks wist Oranje halverwege de tweede helft nogmaals te scoren. Een voorzet van Promes belandde bij Janssen, die de bal knap aannam en rustig kon binnen schieten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/105298/oranje-boekt-eerste-zege-van-2017