Jack Reynolds

TV-tip: de docu 'Ajax, ons dierbaar rood en wit'

Bron: www.ajaxlife.nl

We gaan op tijdreis door de historie van Ajax!© Pro Shots

Er komen mooie dingen op televisie. Tenminste, daar gaan we vanuit als ze mede zijn gemaakt door Menno Pot. We hebben het over de documentaire 'Ajax, ons dierbaar rood en wit'. De docu wordt woensdag voor het eerst uitgezonden, om 19.30 uur op Fox.

De documentaire gaat over de 115-jarige geschiedenis van de recordkampioen. Op basis van verschillende thema's worden de glorieperiodes belicht. Veel prominente Ajacieden komen aan het woord, onder wie Marco van Basten, Dennis Bergkamp en Johan Cruijff.

Het Ajax Sportief Jaarverslag 2011/12

Bron: ajax1.nl

Ajax-trainer Frank de Boer kreeg afgelopen woensdag na afloop van de eerste openbare training van BDO-partner Hans de Rooij de gedrukte versie van het Sportief Jaarverslag 2011/12 in handen. Vrijdag heeft Ajax.nl deze ook op haar eigen website geplaatst. BDO heeft in dit verslag diverse statistieken geplaatst. Zo kan je hierin vinden wie de meeste schoten had, meeste wedstrijden speelde en zo voort. Ajax1.nl heeft enkele leuke feitjes er uit gehaald.

De Boer in voetsporen van Van Gaal

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer kan woensdag in de voetsporen treden van Louis van Gaal, aldus AD Sportwereld. Die slaagde er als laatste trainer van Ajax in de landstitel te prolongeren. Dat gebeurde in 1995 toen De Boer nog veldspeler was. Overigens veroverde Ajax toen driemaal op rij de landstitel, in 1994, 1995 en 1996.

Subscribe to Jack Reynolds