Pieter Huistra

Vergeten voetballer #27: Hyun-jun Suk

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. Deel 27 willen wij toewijzen aan misschien wel de meest wonderbaarlijke “aankoop” in de geschiedenis van Ajax. Zijn naam: Hyun-Jun Suk.

Tadic blijft kalm na schop: “Prima dat je mij aanpakt”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Dat Dusan Tadic met recht een modelprof genoemd kan worden, blijkt ook maar weer uit een anekdote die Danny Holla deelde met het Algemeen Dagblad.

Holla en Tadic speelden samen bij FC Groningen, de club die Tadic naar de Eredivisie haalde en zaterdagavond de tegenstander van Ajax. “Er viel een bal tussen ons in en ik gaf hem een schop, niet normaal. Ik schrok er zelf van. Trainer Pieter Huistra werd ook boos”, vertelt Holla.

Suk: “Wil mijn carrière beëindigen bij Ajax”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Hyun-Jun Suk kwam ooit op eigen houtje naar Ajax en is via Portugal en Turkije nu in Hongarije beland, bij Debrecen.

De aanvaller is nog altijd pas 25, maar weet al waar hij zijn carrière wil beëindigen: “Ik wil proberen succesvol te zijn bij FC Porto (de club waar hij eigenlijk onder contract staat, red.). Mijn droom is nog altijd in een grote competitie voor een grote club te spelen en dan wil ik mijn carrière beëindigen in Amsterdam bij Ajax”, vertelt hij aan Voetbal International.

Ajacieden verliezen met Ex-internationals van HFC

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer kon de twee tegentreffers niet voorkomen.© ProShots

Er wordt tijdens de winterstop wel degelijk een klein beetje gevoetbald. Het is traditie dat de Ex-internationals het opnemen tegen Koninklijke HFC. De Haarlemmers waren in de editie van 2014 met 2-1 te sterk.

Koninklijke HFC boekte daarmee zijn 24ste overwinning in de historie van de nieuwjaarswedstrijd, de voormalig dragers van het Oranje noteerden tot dusver maar liefst 44 zeges. Dit was de 81ste editie van de nieuwjaarswedstrijd.

Groenendijk: 'Dit is waanzin'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Groenendijk benadrukt dat hij door de vele afwezigen onverantwoorde beslissingen heeft moeten nemen als coach: 'In interlandweekends kunnen wij geen volwaardig team afvaardigen. Tegen Achilles’29 heb ik zelfs een geblesseerde speler in het veld moeten laten staan, omdat er geen alternatieven mogelijk waren. Dat neem ik vervolgens mezelf weer kwalijk. Je neemt onverantwoorde risico’s door te blijven voetballen tijdens interlandweekend.'Naar de plaats op de ranglijst kijkt Groenendijk daarom niet: 'Ik heb eind augustus al afscheid genomen van de ranglijst.

Fotoverslag: Jong Ajax verliest van De Graafschap

Bron: ajax1.nl

Sam Hendriks in actie tegen zijn oude club, De Graafschap

Bas Kuipers en Nick de Bondt vechten mee voor de winst

Alles ziet er rooskleurig uit, totdat Graafschap-speler Anco Jansen scoort

Voormalig Ajax-trainer Pieter Huistra heeft de taak om De Graafschap te coachen

En we moeten het niet hebben van onze fysieke krachten..

Eindelijk eens een voetballer met de Chinese afkomst bij Ajax!

Jong AJAX verliest van De Graafschap: 1-2

Bron: f-side.nl

Gisterenavond trad Jong AJAX aan met debutant Chenkuai Wang in de gelederen. De Chinese middenvelder werkte hard, maar speelde vrij onopvallend. De Graafschap domineerde in de beginfase en was duidelijk voor de winst naar Amsterdam gekomen. Doelman Kenneth Vermeer had dus in eerste instantie veel meer te doen dan zijn collega Jasper Heusinkveld aan de andere kant. Pas na 13 minuten liet AJAX zich in het Doetinchemse strafschopgebied zien met een hoekschop als gevolg.

Pages

Subscribe to Pieter Huistra