Stefan Kovács

Ajax enige club met veertien overwinningen op rij

Bron: ajax1.nl

Door de 1-3 overwinning van Ajax tegen Vitesse heeft de landskampioen het seizoen afgesloten met veertien overwinningen op rij. Hiermee evenaart het team van Frank de Boer een prestatie van twee seizoenen terug, toen onder Martin Jol hetzelfde bereikt werd. Het Tunesische Espérance Sportive de Tunis wist het duel tegen middenmoter Monastir niet winnend af te sluiten (1-1). Ajax is nu het enige team in de wereld dat momenteel veertien keer op rij wist te winnen.

Oud-trainer Knobel overleden

Bron: www.ajax.nl

Voormalig Ajax-coach George Knobel is zaterdagavond op 89-jarige leeftijd overleden. Knobel kreeg Ajax in augustus 1973 onder zijn hoede als opvolger van Stefan Kovács en won in januari 1974 de Europese Supercup. Ajax versloeg die dag AC Milan met 6-0. Na zijn periode als trainer in Amsterdam werd de geboren Roosendaler in 1974 aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal.

De Boer in voetsporen van Van Gaal

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer kan woensdag in de voetsporen treden van Louis van Gaal, aldus AD Sportwereld. Die slaagde er als laatste trainer van Ajax in de landstitel te prolongeren. Dat gebeurde in 1995 toen De Boer nog veldspeler was. Overigens veroverde Ajax toen driemaal op rij de landstitel, in 1994, 1995 en 1996.

Subscribe to Stefan Kovács