Ajax enige club met veertien overwinningen op rij

Bron: ajax1.nl

Door de 1-3 overwinning van Ajax tegen Vitesse heeft de landskampioen het seizoen afgesloten met veertien overwinningen op rij. Hiermee evenaart het team van Frank de Boer een prestatie van twee seizoenen terug, toen onder Martin Jol hetzelfde bereikt werd. Het Tunesische Espérance Sportive de Tunis wist het duel tegen middenmoter Monastir niet winnend af te sluiten (1-1). Ajax is nu het enige team in de wereld dat momenteel veertien keer op rij wist te winnen.

Het all-time record van Ajax binnen één seizoen staat op negentien. Tussen 3 oktober 1971 en 26 maart 1972 wist het team van Stefan Kovács deze mijlpaal te bereiken. Tussen 9 april en 28 oktober 1995 wist het gouden Ajax onder Louis van Gaal ook negentien keer op rij te winnen. Deze ging echter wel over twee seizoenen. In 1994/95 speelde Ajax zeven keer gelijk, verder wist het de overige 27 wedstrijden te winnen.

Als Ajax volgend seizoen de eerste zes competitiewedstrijden wint wordt het record van Van Gaal in ieder geval uit de boeken gehaald. Het behalen van Kovács’ record is helaas niet meer mogelijk.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-enige-club-met-veertien-winsten-op-rij/