Tonny Bruins Slot

‘Cruijff zou van het spel van De Jong genoten hebben’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Johan Cruijff zou enorm genoten hebben van het spel van Frenkie de Jong, zo denkt Tonny Bruins Slot. De voormalig rechterhand van de legendarische nummer 14 ziet veel overeenkomsten in het spel van Cruijff en De Jong nu.

“Cruijff hield van die stijl: het inzakken, de aanname, het inzicht en het overzicht”, aldus Bruins Slot in De Telegraaf. “En met een dribbel twee, drie man voorbijlopen. Favoriete spelers van Cruijff, zoals Faas Wilkes, zijn jeugdidool, voorbeeld en international in de jaren vijftig van de vorige eeuw, hadden die kwaliteiten.”

Ajax benoemt Bruins Slot (71) tot lid van verdienste

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft Tonny Bruins Slot benoemd tot lid van verdienste. De wedstrijdanalist van Ajax werd zondagmiddag daarmee verrast door bestuursvoorzitter Hennie Henrichs tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Bruins Slot is al ruim dertig jaar werkzaam bij Ajax en bekleedde diverse functies bij Ajax. Bruins-Slot was interim-hoofdtrainer toen Ajax in 1985 kampioen werd. Als assistent-trainer was hij de rechterhand van Johan Cruijff en Ronald Koeman. Sinds 2011 is hij de wedstrijdanalist voor het eerste elftal van Ajax. Daarnaast is hij lid van de bestuursraad.

Bosz: “Was het liefst bij Ajax gebleven”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Peter Bosz sprak tijdens de voorbeschouwing op de Europa League-finale bij Fox Sports over de finale van vorig jaar. De oud-trainer van Ajax heeft in het afgelopen jaar nooit beelden gezien van de finale tegen Manchester United. Ook gaf de trainer nog eens toe liever niet vertrokken te zijn bij Ajax. “Ik was het liefst bij Ajax gebleven.”

MATCHDAY: Analyse speelwijze ManU

Bron: www.ajaxshowtime.com

Manchester United, een grote en bekende naam in het mondiale topvoetbal. Één van de grootste clubs ter wereld, die met José Mourinho één van de meest excentrieke trainers in dienst heeft. Maar wat heeft diezelfde Mourinho nou gebrouwen van een team vol vedettes in Engeland? Ajax Showtime zocht het in samenwerking met SciSports uit.

Bruins Slot: “Peter heeft meeste raakvlakken met Cruijff”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Tonny Bruins Slot analyseert al sinds jaar en dag de tegenstanders van Ajax. De tactische scout heeft Manchester United de afgelopen weken een aantal keer live gezien en heeft geprobeerd zich te verplaatsen in het hoofd van José Mourinho. Bruins Slot werkte als scout samen met Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Ronald Koeman en Frank de Boer. Ook Peter Bosz mag zich sinds dit seizoen in dit rijtje plaatsen.

Pages

Subscribe to Tonny Bruins Slot