Foto’s: Stadion FC Twente ingestort (update)

Bron: ajax1.nl

Een deel van het nieuwbouwstadion van FC Twente in Enschede, de Grolsch Veste, is donderdag rond het middaguur ingestort. Er zouden tien gewonden onder het puin liggen, vermoedelijk bouwvakkers. Berichten dat er een dode is gevallen worden nog niet officieel bevestigd.

In het stadion is momenteel een verbouwing aan de gang. Er wordt gewerkt aan een extra ring op het stadion, waarmee de capaciteit naar 30.000 plaatsen wordt verhoogd. Volgens de eerste berichten hebben enkele steunbalken van het dak het begeven, waardoor het op de tribune stortte. De ravage is enorm.

Er liggen mensen onder het puin. De politie kan nog niet zeggen hoeveel mensen en of ze gewond zijn. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt. Een Duitse traumahelikopter is in het stadion geland.

Een woordvoerder van het Medisch Spectrum Twente kan nog niets zeggen over het aantal gewonden en de aard van de verwondingen. Het traumateam van het ziekenhuis staat klaar om de gewonden op te vangen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/fotos-stadion-fc-twente-ingestort/

Gegevens

Onderwerpen: Ziek
Clubs: FC Twente