Ten Have zegt Ling per voicemail af

Bron: ajax1.nl

Via de voicemail heeft de aanstaande bestuursvoorzitter van Ajax, Steven ten Have (foto), aan Tscheu La Ling laten weten dat de voormalige rechtsbuiten als kandidaat voor het directeurschap is afgevoerd. Daarmee hebben de vier commissarissen Ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids de voordracht van Johan Cruijff overruled. De legendarische nummer 14 moest het besluit via via vernemen.

De beslissing is zeer discutabel, omdat Cruijff bij het accepteren van zijn commissariaat te horen kreeg dat zijn stem bij beslissingen inzake technische zaken doorslaggevend zou zijn. Door deze toezegging ging hij akkoord met een ‘minderheidpositie’ in de raad van commissarissen, waarin twee oud-voetballers en drie specialisten zitting hebben.

Besluitvorming curieus

Daar komt bij, dat de besluitvorming curieus is. Nog voordat twee commissarissen (Römer en Davids) met Ling gesproken hadden, lekte al uit dat de meerderheid van de rvc tegen de benoeming van de ex-international was. Pas dinsdagmiddag nam Römer voor het eerst contact met Ling op, terwijl Davids zelfs helemaal niet met hem sprak.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ten-zegt-ling-voicemail-af/