‘Ajax kan in de toekomst weer CL winnen’

Bron: ajax.neiuwslog.nl

De UEFA is druk bezig met nieuwe regels invoeren. Een van die nieuwe regels is de Financial Fair Play-regel. Dat houdt in dat clubs in de toekomst niet meer zomaar kunnen komen als het dik in de schulden zit. Dat zal in het voordeel zijn van een club als Ajax.

Dat meldt Maarten Fontein, die dicht op de ontwikkeling van die regels zit. “Financieel is het een puinhoop. Nederland en Duitsland zijn de netste jongetjes van de klas. Landen waar echt consequent met een licentiesysteem wordt gewerkt. Dat moet straks in heel Europa gaan gebeuren”, zegt Fontein tegen Voetbal International. Clubs moeten in de toekomst een sluitende begroting hebben, anders kan uitsluiting voor Europees voetbal het gevolg zijn.

Clubs moeten ook evenveel selectiespelers hebben, opleidingsvergoedingen worden verhoogd en een ‘home-grown’ regel komt er waarschijnlijk ook. Dat houdt in dat clubs een minimaal aantal spelers uit de eigen jeugd moet opstellen. Voor clubs uit Nederland zijn die regels geen enkel probleem, zo verwacht Fontein. Sterker nog, hij verwacht dan weer kansen op een Europese titel.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.neiuwslog.nl/article/ajax_114426/_Ajax_kan_in_de_toekomst_weer_CL_winnen_.html

Gegevens

Onderwerpen: De Toekomst, Jeugd, Selectie, UEFA
Clubs: AFC Ajax
Bestuursleden: Maarten Fontein