Janssen: ‘Ik wordt te weinig benut bij Ajax’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Theo Janssen staat, met de topper tussen Ajax en FC Twente in het vooruitzicht, in het middelpunt van de belangstelling. Met name zijn positie in Amsterdam is dan onderwerp van gesprek.

“Het is mijn taak in het veld om het spel te verdelen”, zegt de hoofdpersoon zaterdag zelf in het Algemeen Dagblad. “Het is heel simpel: je kunt het spel alleen maar verdelen als je ballen krijgt. Ik word nog te weinig gezocht.”

“Ik had het er vandaag met Wim Jonk over. Hij zei ook: jij bent de eerste optie die moet worden gezocht. Misschien ligt het ook aan mezelf, maar ik word te weinig benut. Nu krijg ik gemiddeld dertig ballen in een wedstrijd, terwijl ik er op die positie tachtig moet hebben.”

Ajax speelt in de ogen van Janssen nog te voorzichtig. “De bal gaat nu nog te vaak via de centrale verdediger naar de andere kant. Dat is een station te veel. We spelen nog te veel op safe. Bij Twente kreeg ik ook ballen als ik een man in mijn rug had. Nu moeten we nog beter op elkaar ingespeeld raken.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114430/Janssen___Ik_wordt_te_weinig_benut_bij_Ajax_.html

Gegevens