Suarez heeft Evra zeven keer racistisch bejegend

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Luis Suarez moet vrezen dat een hoger beroep tegen zijn schorsing van acht wedstrijden niets uithaalt. De Engelse voetbalbond FA publiceerde het 115 pagina’s tellende vonnis van de tuchtcommissie en dat blijkt niet in zijn voordeel.

De Liverpool-speler ging over de schreef tegen Patrice Evra van Manchester United. Hij kreeg acht wedstrijden schorsing, omdat hij de verdediger ‘negro’ zou hebben genoemd. Uit het vonnis blijkt dat Suarez Evra zegen keer racistisch beledigd heeft, daarnaast staat in het gemotiveerde vonnis dat de voormalig speler van FC Groningen en Ajax onbetrouwbare en tegenstrijdige verklaringen heeft gegeven over zijn botsingen met Evra.

“De verklaring van Suarez was op enkele cruciale punten onbetrouwbaar. Het kwam bijvoorbeeld niet overeen met de videobeelden. Volgens Suarez bedoelde hij het woord ‘negro’ vriendschappelijk richting Evra. Dat is niet voor te stellen, gezien het feit dat de spelers in een felle woordenwisseling waren verwikkeld”, valt te lezen in het oordeel.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114626/Suarez_heeft_Evra_zeven_keer_racistisch_bejegend.html