Deense bondscoach: “Andersen perfect voor Ajax”

Bron: ajax1.nl

Als het aan de Deense bondscoach Morten Olsen ligt, past Lucas Andersen perfect bij Ajax. Dit vertelt hij in een interview met Sporten.dk. Het zeventienjarige toptalent van Aalborg staat flink in de kijker van Ajax. Ronald de Boer en John Steen Olsen bekeken hem afgelopen weekend. “Als ik geweten had dat Ajax zat te kijken, had ik beter gespeeld”, vertelde de middenvelder.

“Hij is het soort type dat in hun spel past”, vertelt Olsen over Ajax. “Ze hebben de reputatie om jonge spelers de kans te geven als ze in hun geloven. Dat hebben we gezien met andere Deense spelers de laatste tijd.” In februari trainde hij mee met het nationale team van Denemarken. In de jeugd speelt hij vaak samen met een andere Ajacied: Viktor Fischer.

“Lucas is een speler met veel voetballend inzicht waardoor hij cruciale passes kan geven. Hij is het type speler waar Denemarken twintig tot dertig jaar beroemd om is geworden. Inmiddels hebben we dat soort spelers al een tijd niet meer gehad. Hij is het talent van morgen, net als Viktor Fischer. Het is goed dat AaB hem een kans geeft”, beëindigt Olsen het interview.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/deense-bondscoach-andersen-perfect-voor-ajax/