Ligthart en Collee completeren RvC

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft op de officiƫle website bekend gemaakt dat Ernst Ligthart en Dolf Collee waarschijnlijk toe gaan treden tot de Raad van Commissarissen. Zij worden voorgedragen op de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders, die in december 2012 plaats zal gaan vinden. Het is aannemelijk dat op die vergadering direct de nieuwe directie gepresenteerd wordt, waar nog weinig over bekend is.

De benoeming van Collee en Ligthart kan slechts tegengehouden worden door de Bestuursraad, die 73% van de aandelen in zijn bezit heeft. Hiermee zijn zij grootaandeelhouder. Het is niet waarschijnlijk dat de Bestuursraad zich tegen de kandidaten gaat verzetten.

Mr. Dolf Collee (Amsterdam, 24 oktober 1952) heeft ruim 26 jaar in diverse topfuncties bij ABN Amro Bank NV gewerkt. Daar was hij vanaf 2000 tot 2006 lid van de Raad van Bestuur. In die hoedanigheid was hij destijds betrokken bij de contacten omtrent het sponsorcontract met Ajax. ABN Amro was destijds nog hoofdsponsor van AJax. Collee is momenteel als adviseur en commissaris betrokken bij negen bedrijven, waaronder Hema BV.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ligthart-en-collee-completeren-raad-van-commissarissen/