De Boer: ‘vrij goed’ Ajax gezien

Bron: www.ajaxupdate.nl

Frank de Boer zei na de zege op Manchester City (3-1) in de Champions League dat hij een ‘vrij goed’ Ajax had gezien. De coach was trots op zijn ploeg.

“Ik ben zo trots op ze. Ze hebben ook verdiend gewonnen. Maar echt verrast ben ik niet door ons spel”, hield De Boer beide benen op de grond. “Ik weet waar we toe in staat zijn. Bij vlagen hebben we het heel goed gedaan. Ik denk dat we dit succes hebben afgedwongen.”

Ook tactisch klopte het bij Ajax, vond de coach. “Zij hadden eigenlijk geen antwoord op onze speelwijze. Door een onoplettendheid komen we nog wel achter. Een topclub als City straft een foutje meteen af. Daarna hadden we het even moeilijk. Gelukkig kwam het herstel al snel.”

“We hebben lef getoond. We durfden te voetballen. Dan kan je uiteindelijk ook verliezen. Maar dat doe je dan wel met opgeheven hoofd. Zo wil ik dat zien. We kwamen na een goede start op achterstand. Dat was een enorme domper. Maar ik ben zo blij dat we het in de tweede helft konden recht zetten. Dat vind ik echt heel knap.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2012/10/de-boer-vrij-goed-ajax-gezien/