De Jong: “Gelukkig kreeg ik slechts geel”

Bron: ajax1.nl

Siem de Jong dacht zondag tijdens het duel tussen Ajax en Heracles Almelo even dat hij een rode kaart zou ontvangen van scheidsrechter Ruud Bossen. De aanvoerder van Ajax ontsnapte naar eigen zeggen aan een rode kaart, nadat hij een zware tackle maakte.

‘”Ik was blij dat ik geel kreeg. Ik dacht hij geeft rood, zei gelijk dat ik met mijn linkerbeen uitgleed. En daar bleek hij gevoelig voor. Hij durfde het niet aan nog een keer rood te geven”, zo legde De Jong uit aan De Telegraaf. Ook ploeggenoot Lasse Schöne zat dicht tegen een rode kaart aan. “Als Lerin Duarte was gevallen, had het zeker Lasses tweede gele kaart betekend. Nu gaf Bossen voordeel en kwam hij er niet meer op terug.”

De Jong zegt verder dat scheidsrechter Bossen op advies van de vierde man de rode kaart aan Kenneth Vermeer gaf. “Hij wuifde de overtreding zelf weg en vroeg wel drie keer aan zijn assistent of het een overtreding was. Die vond het ook niets. ‘Het had er alle schijn van dat die vierde official de tv-beelden had bekeken. En dat heb ik Bossen gevraagd. Opeens gaf hij geen antwoord meer.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-jong-gelukkig-kreeg-ik-slechts-geel/