Boksen: Wladimir Klitschko – Alexander Povetkin (5 oktober 2013)

Bron: www.nieuwslog.nl

Wladimir Klitschko, de wereldkampioen WBA zwaargewicht boksen, neemt het op 5 oktober op tegen de Russische boxer Alexander Povetkin. De bookmakers wijzen zeer duidelijk in zijn voordeel en alles lijkt er op uit te draaien dat dit wellicht weer een wedstrijd is, waarin Klitschko zijn opponent knock-out tegen de vlakte kan slaan.

Dat op zich zou al geen verrassing zijn. Bij de Oekraïense Klitschko staat de teller dit jaar al op 51 als het gaat om KO’s van de tegenstander. Alexander Povetkin doet het met zijn 18 knock-outs ook goed, maar wel iets minder. Echter, de Russische bokser verloor dit jaar nog geen duel (26-0), waar die statistieken van Klitschko (60-3) iets minder overtuigend lijken te zijn.

Klitschko is 37 jaar, weegt 110 kilo en is 198 centimeter lang. Povetkin is echter 10 centimeter kleiner dan zijn opponent, wat nadelig kan zijn. Bovendien heeft hij dit jaar nog niet gevochten tegen zeer grote zwaargewichten. Dat is dan ook de reden dat Povetkin minder geld wint, wanneer hij Klitschko verslaat, dan dat andersom het geval is.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1234813-boksen-wladimir-klitschko-alexander-povetkin/

Gegevens

Onderwerpen: Verdedigen