Van der Hoorn: “Het had zo moeten zijn”

Bron: ajax1.nl

Mike van der Hoorn begint aanstaande zondag tegen FC Utrecht in de basis, vanwege de blessure van Niklas Moisander. Na het vertrek van Toby Alderweireld en de blessure van Joël Veltman was hij de ideale man in het hart van de defensie. De keuze viel echter op Stefano Denswil, aangezien Van der Hoorn moeite had met aanpassen. Uitgerekend tegen zijn oude ploeg begint hij dan tóch in de basis.

Na afloop van Ajax – AC Milan kreeg hij nog veel verwijten. De verdediger zou Mario Balotelli naar de grond hebben gewerkt in de eigen zestien. Het kostte Ajax uiteindelijk de overwinning. Van der Hoorn is echter geen kwaad bewust. Zijn oud-trainer Rob Alflen, assistent van Jan Wouters, liet hem weten dat het geen overtreding was. “En dat ik me niks moet aantrekken van meningen van anderen”

Eerder kreeg hij hetzelfde verhaal te horen van Jaap Stam en Frank de Boer. Beide oud-verdedigers waren van mening dat toch echt Mario Balotelli en niet de Ajacied de fout in ging. Het verhaal van Alflen deed Van der Hoorn meer: “Jan Wouters en hij hebben me stappen laten maken, vertrouwen gegeven en me geadviseerd me onder deze trainers bij Ajax verder te ontwikkelen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-der-hoorn-het-had-zo-moeten-zijn/