Europa League: FC Shaktyor Karagandy – AZ (24 oktober 2013)

Bron: www.nieuwslog.nl

In Groep L van de Europa League moet AZ Alkmaar weer volop aan de bak. De ploeg, die sinds kort wordt getraind door Dick Advocaat, moet deze donderdag namelijk afreizen naar Kazachstan, waar het FC Shaktyor Karagandy tegen zal komen. Die ploeg haalde tot dusverre minder punten in de groep dan AZ, waardoor de Alkmaarders een heel grote slag kunnen slaan door te winnen.

Bij winst komen de Noord-Hollanders tenslotte op zeven punten uit drie duels en daarmee zouden ze een puike start in de Europa League maken. AZ, dat naast PSV en Ajax de enige club is die Europees voetbal speelt, kan het geld en de prestatie zeker gebruiken.

Hoewel Gertjan Verbeek, die AZ voorgaande seizoen trainde en coachte, wel succes behaalde (AZ won de beker en haalde Europees voetbal, en loopt dit seizoen goed), werd hij enkele weken na de 2-1 overwinning op PSV ontslagen als hoofdtrainer van AZ. Dick Advocaat, een oude bekende bij de club, volgde hem op met direct een overwinning. Nu mag hij ook in Europa aan de bak, en dat zal iets lastiger worden wanneer AZ in Kazachstan moet voetballen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1234930-europa-league-fc-shaktyor-karagandy-az-24-oktober-2013/