“Onsamenhangend geheel, gewoon los zand”

Bron: ajax1.nl

Na een knappe overwinning tegen Sparta Rotterdam, leek Jong Ajax de weg omhoog weer terug te hebben gevonden. Niets bleek minder waar. Vrijdagavond tegen FC Den Bosch ging het weer mis. Ditmaal verloor het team van Alfons Groenendijk met maar liefst 4-1. Tegenover AjaxTV doet de trainer zijn verhaal over de wedstrijd. “We speelden als een onsamenhangend geheel, gewoon als los zand.”

“Niet alert, niet voor elkaar willen werken, te gemakzuchtig, niet samenspelen”, het waren slechts vier dingen die Groenendijk noemde voor de camera’s. Speler Djavan Anderson is het daar mee eens: “Iedereen was voor zichzelf bezig. Je moet het met z’n allen doen, anders heb je op dit niveau niets te zoeken.” Vincent Vermeij doet ook een duit in het zakje: “Concentratie was er niet, motivatie leek soms weg.”

Achterin stond het volgens Djavan Anderson wel erg goed, ondanks dat het vier keer mis ging. Beste man op het veld, volgens Groenendijk, was Branco van den Boomen. De A-junior speelde zijn derde wedstrijd voor Jong Ajax. “Dat zegt genoeg. Je wil ook spelers zien die het voortouw nemen, maar dat is niet gebeurd. Dan gaat alles fout, wat fout kan gaan”, aldus de trainer.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/onsamenhangend-geheel-gewoon-los-zand/