Ajax verliest na strafschoppen van Trabzonspor

Ajax heeft ook de tweede wedstrijd verloren in Turkije, hierdoor zijn ze als laatste geëindigd in de Antalya Cup. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, maar na penalty’s werd er met 4-3 verloren.

De wedstrijd begon niet erg goed, na een slippertje van Veltman kon Güral al in de achtste minuut 1-o scoren. Ajax domineerde de rest van de eerste helft maar wist niet tot scoren te komen. In de tweede helft werd de druk er nog steeds goed opgehouden, maar er moest lang gewacht worden op de gelijkmaker. Die kwam pas na 87 minuten toen Van der Hoorn een voorzet van Bojan tegen de touwen kopte. Duarte kreeg in de slotseconde nog een kansje, maar het liep uit op penalty’s. Denswil mistte meteen al de eerste strafschop door hem op de lat te schieten. Trabzonspor mistte niet een penalty en de wedstrijd was beslist toen Kishna de vijfde penalty van Ajax over schoot. Ricardo Kishna dus, het jonge talent die in het nieuws verscheen door de stroeve onderhandelingen debuteerde in de tweede helft. Hij liet zich de eerste twintig minuten veel zien met gewaagde acties en goede passes.