De Boer ziet vooruitgang

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax-trainer Frank de Boer kijkt met een goed gevoel terug op de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Hoofdklasser SDC Putten werd zaterdag met 1-13 verslagen. In gesprek met RTV Noord-Holland laat de keuzeheer weten tevreden te zijn met de geleverde arbeid.

Vorig seizoen eindigde diezelfde wedstrijd in 1-4. Een flink verschil, weet ook De Boer. “Vorig jaar heb ik me best wel geërgerd in die wedstrijd”, reageert de oefenmeester, die toen de looplijnen minder goed kon herkennen dan zaterdag. “De looplijnen zijn er nu vaster ingeslepen. Dan kun je eerder beginnen met andere details. Sneller naar voren gaan en in de diepte kijken. Dat zijn belangrijke aspecten.”

De Boer hamert erop dat in de voorbereiding de basis wordt gelegd voor het nieuwe seizoen. Een seizoen dat volgens hem ‘lang en mooi’ moet worden. “Dat begint met heel veel arbeid leveren, ook tegen de amateurs. Dat je bijvoorbeeld 5,5 kilometer loopt in een helft. Dat hebben de meesten wel gedaan.”

Ajax wist zaterdag dertien keer te scoren tegen de amateurs uit Putten. Nick Viergever, Arkadiusz Milik en Richairo Zivkovic kwamen voor het eerst in actie voor de Amsterdammers.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/07/de-boer-ziet-vooruitgang/