Hoesen: “Barcelona-thuis mijn mooiste ervaring”

Bron: ajax1.nl

FC Groningen speelt vanavond voor het eerst in zeven jaar weer Europees voetbal. De selectie van de Trots Van Het Noorden is op Europees gebied zeer onervaren, maar Danny Hoesen weet hoe het is om buiten de landsgrenzen te spelen. Met doelpunten tegen FC Barcelona en Borussia Dortmund zal Hoesen de ploeg vanavond op sleeptouw kunnen nemen tegen het Schotse Aberdeen. Zijn medespelers bij Groningen horen graag zijn verhalen aan: “Zij vinden dat leuk om te horen, zoals ik dat zelf ook altijd graag wilde weten van andere spelers”, aldus Hoesen in De Telegraaf.

In de tweede voorronde van de Europa League geldt Aberdeen als de favoriet, maar Hoesen weet hoe het is om wedstrijden te winnen als underdog: “Zo was Barcelona-thuis mijn mooiste ervaring. Voorheen zie je die gasten alleen op tv en iedereen in Nederland dacht dat we met 0-5 of 0-6 zouden verliezen, maar op het veld denk je niet meer aan tegen wie je speelt en is het gewoon jij tegen je tegenstander. Vooral hoe we de eerste helft speelden, was puur genieten.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/hoesen-barcelona-thuis-mijn-mooiste-ervaring/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hoesen-barcelona-thuis-mijn-mooiste-ervaring