Volwassen Jong Ajax wint van Sparta

Aan de hand van Ricardo Kishna scoorden de beloftes van Ajax al in de vierde minuut. De buitenspeler gaf aan en Danny Bakker rondde bekwaam af met links. Ook na het doelpunt controleerde de ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam. Opvallend was dat Jong Ajax de bal na verlies telkens weer razendsnel in bezit had. De 2-0 hing dan ook meer in de lucht dan de gelijkmaker.

De mooiste aanval van de eerste helft begon met een demarrage op het middenveld van Kishna, waarna een afgemeten voorzet van Elton Acolatse op het hoofd van Sam Hendriks belandde. De spits kopte de bal hard in maar zag het speeltuig net naast het doel van Sparta verdwijnen. Kenny Tete moest de bal na een kwartier spelen voor de lijn wegwerken na miscommunicatie tussen Leeuwenburgh en Owusu.