Fotoverslag Cambuur

Sommigen van ons komen zaterdagavond al in de stad aan en halen door om om negen uur te verzamelen voor een verplichte buscombi. Dan twee-en-een-half uur onderweg naar provinciehoofdstadje Leeuwarden. Uiteindelijk is staan in het uitvak alles dat telt in een bewogen week. Neergesabeld door de pers: Ajax zou kansloos zijn tegen Barcelona. En dan nog de sit-com rond de nieuwe shirtsponsor. Zo begin je vol goede moed aan de wedstrijd. Een wedstrijd waarbij de trainer van Cambuur vorige week al het voornemen uitte om te stoppen met Ajax op handen te dragen en er vol op te klappen. En dat deden de Friezen dan ook. Na 90 seconden belandde de bal bij de tweede aanval van Cambuur achter de doellijn na vreemd geklungel van de verdediging. Ajax had moeite de rug te rechten, maar lukte het toch om na 19 minuten onder de druk uit te komen en de gelijkmaker te maken om drie minuten later op voorsprong te komen. Na de 1-3, de 1-4, de scheidsrechterswissel en de 2-4 zocht iedereen de bus op om, uitgezwaaid door de Cambuur-supporters, terug te rijden naar heimelijke gronden.Zonsondergang in Mokum!Verzamelen op Noord om 9 uur.